Zdaj je čas, da si prisoten

To je eden najbolj celovitih, varnih in učinkovitih pristopov, ki vodijo v srečanje s Sabo, s svojim najbolj intimnim in hkrati najbolj spregledanim naravnim temeljem našega bivanja – prisotnostjo. Domovanje v polju prisotnosti naredi naša življenja resnično živa, saj brez stika s svojo prisotnostjo prevzamejo vajeti pogojeni vzorci funkcioniranja, ki nam puščajo občutek nezadovoljstva, megle in odtujenosti od življenja. Michael Brown

Proces Prisotnosti nas počasi vodi v ozaveščanje svojih odzivov. Vedno, ko začutimo neugodje, je v ozadju strah, jeza ali žalost. Če se ustavimo in si dovolimo samo čutiti, se zgodijo uvidi, v naš način delovanja, ko nas preplavi neugodje. Kaj je v ozadju? V ozadju je ključ. Tu odpiramo vrata v skriti zaboj potlačene energije, ki čaka, da jo osvobodimo in povežemo v celoto.

Ko stopimo na pot opazovanja, ozaveščanja in uvidov, bo na površje priplavalo mnogo neugodja. Bistvo življenja so izkustva, občutki in pomen, ki jim ga dajemo. Si dovolimo občutiti VSE v takšni obliki, v kakršni se dogaja, brez obsojanja? Dovolimo si, ko brezpogojno SMO. 

10 tednov

sprejemanja in povezovanja, ki vodi v preobrazbo

V življenju sem poskušala zadržati vse pod kontrolo. Da ostane vse predvidljivo. Vendar je življenje imelo svoj načrt. In velikokrat sem se potem spotikala ob misel: Kaj se dogaja?  Kako naprej? Ali jaz sploh to zmorem? Kaj me še čaka?

Ob vseh racionalnih razlagah in želji po razumevanju, kaj počnem in kako delujem, sem pričela poglobljeno raziskovati svoje dvome in strahove. Če se tudi vi najdete v tem opisu, naj vam povem, da vas razumem.

Kaj sem ugotovila skozi to popotovanje o sebi?  Da so čustva energija v delovanju. Bolj kot je močno čustvo, več pozornosti namenjamo vzroku nastalega čustva. In tu porabimo ogromne količine energije. Spoznala sem, da so s spomini povezana točno določena čustva, ki smo jih vsi doživeli kot otroci in se ponavljajo. Podzavest je sprogramirana s preteklostjo, s čustvi krivde, sramu, gneva, frustracij, dvoma, manjvrednosti.

To kar čutim je gorivo zato, kako razmišljam.

10 tedenski program je namenjen temu, da bolje spoznate sebe. Z zavestnim delovanjem in drugimi orodji, boste utrdili 3 bistvene lastnosti, ki so potrebne na poti samospoznanja. Te so doslednost, sočutje in odgovornost.

Z vami bom podelila znanja, vaje in misli, ki so mi pomagale na moji poti. Vsak ima svojo univerzalno pot. Načela, ki jih uporabljamo v programu, so edinstvena. Lahko vam pomagajo, če vas obvalduje pretirana kontrola in želja po zunanji lažni varnosti. Ta program je namenjen zreli osebi, ki si želi svobodnega in spontanega življenja.

Spontanost.si Suzana Lečnik

Domovanje v polju prisotnosti naredi naša življenja resnično ŽIVA

Michael Brown

Spontanost.si Suzana Lečnik

Kaj boste pridobili?

Celovito boste reorganizirali nezavedno delovanje na miselnem, čustvenem in telesnem nivoju!

 • Med procesom se naučimo tehnik in dobimo orodja zaznave, ki jih potrebujemo, da preusmerimo pozornost od pasti časovno usmerjenega načina razmišljanja.

 • Vsak teden boste prejeli sporočilo “Zavestnega odziva za naslednjih sedem dni« o katerem se bomo pogovorili ter izmenjali svoje poglede in izkušnje.

 • Prejeli boste vodeno meditacijo ZAVEDANJE VIBRACIJE

 • Vsak teden boste prejeli E-mail, s katerim vas bom spodbujala in vas bodo dodatno podprli s sprotnimi opozorili o posebnostih procesa

 • “SOS telefon” vsak dan od ponedeljka do petka med 18h in 20h, če nastopi krizni trenutek, ko se srečaš z ranljivimi deli znotraj sebe.

.

Ko se boste vključevali v program se bom z vami osebno srečala. Da se pogovoriva o vaših željah in predvsem o tem, ali ste res pripravljeni na delo. Nima smisla, da se vpišete v program, potem pa ostane le pri želji, brez akcije. In brez rezultata.

Kupi program

“Izjemna, čustveno obarvana izkušnja, z globokimi uvidi”

Skupinsko potovanje skozi Proces prisotnosti, je bila zame Izjemna, čustveno obarvana izkušnja, z globokimi uvidi. Osebno povabilo Suzane sem z velikim veseljem sprejela, saj sem imela že v preteklosti pozitivne izkušnje, ki so name zmeraj delovale blagodejno. Po prvem srečanju s »procesom« sem ugotovila, da smo še bolj kompleksni, kot se zdimo na prvi pogled in obenem zelo lahkotni in enostavni, če ozavestimo vzorce in se začnemo zavestno odzivati. To je glavni in zelo pomemben CILJ in posledično rezultati, ki jih skozi dosegaš skozi uvide, so nekaj, kar kasneje, v vsakdanjem življenju z veseljem raziskuješ in se vsakič spomniš na pomembno sporočilo: JAZ IMAM IZBIRO. Priporočilo za tovrstno popotovanje lahko srčno in brez pomislekov širim naprej, med vse tiste, ki imajo dovolj poguma pogledati VASE. Namreč s tem potovanjem se nikomur ni potrebno dokazovati, temveč je dovolj, samo BITI.

Anja Semenič, 47 let, samostojna podjetnica in nepremičninska posrednica

Spontanost.si Anja

Vsebina programa

Kaj vse bomo v določenem tednu predelali?

Proces prisotnosti

Teden 1

Spoznavo srečanje

Prvo srečanje je namenjeno povezovanju skupine in nastavitvi, kako bo potekalo naslednjih 10 tednov. Postavimo namen potovanja.

Proces prisotnosti

Teden 1

Ta trenutek je pomemben

Začeli bomo z meditacijo ZAVEDANJE VIBRACIJE. V nadaljevanju pa spoznali prvo pomembni orodje TEHNIKO ZAVESTNEGA ZVEZNEGA DIHANJA. Izkustveno potovanje skozi proces prisotnosti se začne, ko prvič zavestno povežemo dihanje.

Proces prisotnosti

Teden 2

Prepoznam odseve in projekcije

Življenje bo postreglo s situacijami, v katerih nas nekaj iztiri, izziva ali sproži neugodje v nas. Gre za odseve preteklosti, ki jih izzovejo nesrečni glasniki, ki igrajo nehvaležno vlogo in se pojavijo z namenom, da bi preko sedanjih občutenj prepoznali in se rešili čustvenih bremen iz preteklosti. Spustimo se v spoznavanje nezavednega odziva IN zavestnega odziva. Zavestni odziv je zavestna izbira za obvladovanje in ponotranjanje naših odzivov. S tem se pripravimo na pospravljanje preteklosti.

Proces prisotnosti

Teden 3

Odločam se za zavestni odziv

Vse kar nas čustveno iztiri, je orodje, ki ga prisotnost uporablja za odsevanje nezavednih čustvenih bremen. Brezpogojno se začnemo osredotočati na občutenjski vidik srečanj z čustvi jeze, strahu in žalosti. Če situacija dopušča, opazujmo kakšen je naš odziv, brez dramatiziranja v glavi. Kajti ni bistveno, kaj ali od kod, ampak kaj se v določeni situaciji sproži v nas. Težimo k boljšemu čutenju in ne boljšemu počutju. In odsloviti glasnika ne pomeni, da ne ukrepamo. Ozaveščamo, kaj prihaja od zunaj (od glasnikov) in kaj se dogaja v nas

Proces prisotnosti

Teden 4

Brezpogojno čutim

Naučeni smo, da sta bolečina in neugodje znak, da je nekaj narobe. Razmislimo o možnosti, da igra izkustvo bolečine in neugodja svojo vlogo, da se pojavita z namenom. Zaupajmo Procesu in Prisotnosti, da sta neudobnost in bolečnina smiselna in se pojavita takrat, ko smo pripravljeni, da ju občutimo. Približajmo se jim kot ljubeč starš. To bo sprožilo celostno in edinstveno sposobnost povezovanja.

Proces prisotnosti

Teden 5

Nedolžen sem

Ko se poistovetimo z zunanjimi podobami, zmotno zasidramo osebnost v tem, kar zaznavamo kot »svoje napake« , izgubimo sposobnost  notranje nedolžnosti. Mi nismo napake, ki se izražajo z izkustvom. Na svet smo prišli nedolžni, ker je prisotnost nedolžna.

Proces prisotnosti

Teden 6

Povezujem bremeneča čustva

Ko se oglasijo naša čustvena bremena in neudobje, jih ni potrebno zdraviti. Gre za to, da si dovolimo »BITI«. Niso napake in niso sovražniki, ampak močno energetsko gorivo življenja, do katerega pridemo, z povezovanjem oziroma brezpogojnim čutenjem. Ne gre za izločanje. Gre za to, da čutimo vse.

Proces prisotnosti

Teden 7

Zdaj se počutim varnega

Telesna prisotnost je prvi in nujen korak k zavednemu vedenju, kajti če nismo prisotni v telesu, smo izgubljeni v svoji “glavi”, v mislih. V različnih situacijah v otroštvu smo zaradi strahu zapustili svoje telo. Ko zapustimo telo, izgubimo prisotnost! Zatekli smo se v sanjski svet, v katerem se pretvarjamo, da je vse v redu oz. da bo nekoč tako.

A po vsem, kar smo spoznali do sedaj lahko razumemo, da te težke izkušnje – sence preteklosti niso naši problemi in ovire v sedanjosti, ampak priložnosti za rast in osebno evolucijo.

Proces prisotnosti

Teden 8

Odpuščam si

Proces nas v tem tednu vodi k intimnemu notranjemu miru, z odpuščanjem. Orodje, s katerim otopimo ošabnost in okrepimo zavedanje miru, je prošnja. Spustimo se iz svojih višin in iz srca prosimo za sposobnost, da si bomo odpustili… da bomo dobili odpuščanje, ker smo druge ranili. Prosimo, da bomo videli nasprotje ošabnosti, ki je usmiljenje.

Proces prisotnosti

Teden 9

Brezpogojno se ljubim

Teden je namenjen temu, da uvidimo, kako je za otroka najbolj žalostno, ko se odpre izkustvu Brezpogojne Ljubezni, v zameno pa dobi zavrnitev, bolečino, ponižanje. Prihajamo v stik z našo najglobljo in najmočnejšo rano. Svojo otroško dramo preigravamo in z njo manipuliramo celo življenje. Ironično je, da to vsi drugi vidijo, mi pa smo zadnji, ki se zavemo, kaj nas vodi. Manipulacija nam onemogoča razlikovati med opredelitvijo zahteve, želje in potrebe. To je zelo subtilno področje in zahteva veliko mere iskrenosti.

Proces prisotnosti

Teden 10

Spoštujem to, kar sem

Med nami in drugimi obstaja vrzel, v kateri so stvari, za katerih pomen smo se skupaj domenili. Dajanje pozornosti vrzeli – videzu, vedenju ali okoliščinam, nas oropa stika s skupno prisotnostjo na drugi strani. Da lahko “vidimo” čez verzel, moramo razviti in vzpostaviti občutenje. Razvijemo ga lahko le tako, da povežemo čustveno breme, s katerim smo bili zaznamovani v otroštvu, sicer nam slepa pega zamegljuje pravo sliko Življenja. Za odpiranje (svet) oz. zapiranje (prisotnost) vrzeli, ki nas ločuje, se odločimo sami z zavestnim usmerjanjem svoje pozornosti in s tem energije.

“Ustavi se. Nikamor ti ni treba iti in ničesar ti ni treba narediti. Samo biti moraš.”

Michael Brown

Zakaj ta program resnično deluje?

Ker nas nežno pelje k izkustvu preobrazbe, v sfero zavedanja sedanjega trenutka!

 • Zato, ker prikliče naše nezavedno v zavedno tako, da hkrati poseže na treh ravneh: razumevanječutenje in telo. To je ključ za izkustveno spremembo v življenju!

 • Deluje zato, ker nas nauči zaznavati se, prisluhniti si in ozavestiti dogajanje pod našo kožo.

 • Deluje zato, ker nam ponudi ključ do dokončne razrešitve nezavednega delovanja preko celovite reorganizacije na našem miselnem, čustvenem in telesnem nivoju.

 • Zato, ker nas nauči kako prepoznati našo najbolj dragoceno naravno kvaliteto – PRISOTNOST ter se v njej pravilno “namestiti”.

Skozi vaje uzavestimo čustvena bremena in zaznamovanosti, ki smo jih prejeli v prvih sedmih letih življenja in nas odvračajo od življenja v sedanjem trenutku. Med procesom se naučimo tehnik in dobimo orodja zaznave, ki jih potrebujemo, da preusmerimo pozornost od pasti časovno usmerjenega načina razmišljanja. Tako nas Michael Brown postopoma popelje v sedanji trenutek, v katerem se odvija naše izkustvo.

Zato je mentorski program Proces prisotnosti, ki z nežnostjo, razumevanjem, podporo in z vsem potrebnim znanjem je zmagovita pot.

“Odkritje skritih kotičkov in namestitev v prisotnosti”

Zavedam se, je pomemben sedanji trenutek, zato sem hotela spoznati tehnike procesa prisotnosti. Prvi občutki so me popeljali v zavedanje in ponovno odkritje, kako pomembna je meditacija. Želela sem odkriti svoje skrite kotičke, do katerih tako redko in težko dostopamo v želji do celovitosti. Proces prisotnosti in zavestno dihanje, mi je pomagalo, da sem vse bolj prisotna, kar vodi k boljšemu počutju. Suzana nas je strokovno in odlično vodila iz tedna v teden, ko sem spoznala, da gre pri procesu podpore v prvi vrsti za umetnost samo podpore. Seminar priporočam vsem, ki se odločajo za čustveno povezovanje.

Tatjana Walland, upokojena soc. delavka

Zakaj proces prisotnosti v skupini?

 • delo v skupinim, nam da notranjo moč in motivacijo, da vztrajamo

 • medsebojno deljenje izkušenj, nas vodijo do izkustva, da se nam dogajajo zelo podobne stvari in da v svoji izkušnji nismo osamljeni

 • ob morebitnih izzivih, s katerimi se soočamo , dobimo v skupini dodatno podporo in izkušnje lažje ponotranjimo ter jih ozavestimo

 • ob sodelovanju s skupino lahko prepoznamo nekatera doživljanja, ki smo jih prej pri sebi spregledali in tako zaobjamemo še širši spekter delovanja

 • s pozornim poslušanjem vsakega sodelujočega v skupini širimo lastno zavedanje, obenem pa mu nudimo neprecenljivo podporo

Želite še kakšen razlog, zakaj bi si želeli priti na pot procesa prisotnosti?

..

..

Začnete lahko že danes. Niti dneva več vam ni potrebno živeti tako, kot si ne želite. Ste vredni, pripada vam in zaslužite si!

..

..

INDIVIDUALNI PROGRAM

Program vsebuje:

Skupna potovanja skozi Proces prisotnosti,  so se vedno izkazala za izjemno bogata, uspešna in globoka. Vedno znova ob tem poglabljamo svoja spoznanja, opazimo izjemne učinke na svoje življenje in ga počasi polno integriramo v svoj vsakdan.

Na začetku programa se bom z vsakim izmed vas v živo srečala za pol ure individualnega pogovora, da postavimo dobre temelje za-ta 10 tedenski program.

Vsak teden boste prejeli sporočilo “Zavestnega odziva za naslednjih sedem dni« o katerem se bomo pogovorili ter izmenjali svoje poglede in izkušnje.

Vsak teden boste prav tako dobili podporno gradivo, ki vam bo v oporo pri Prosecu prisotnosti.

“SOS telefon” vsak dan od ponedeljka do petka med 18h in 20h, če nastopi krizni trenutek, ko se srečaš z ranljivimi deli znotraj sebe.

440 €

PRIJAVA V INDIVIDUALNI PROGRAM

PROGRAM JESEN 2021

Program vsebuje:

Skupna potovanja skozi Proces prisotnosti,  so se vedno izkazala za izjemno bogata, uspešna in globoka. Vedno znova ob tem poglabljamo svoja spoznanja, opazimo izjemne učinke na svoje življenje in ga počasi polno integriramo v svoj vsakdan.

Vsak teden boste prejeli sporočilo “Zavestnega odziva za naslednjih sedem dni« o katerem se bomo pogovorili ter izmenjali svoje poglede in izkušnje.

Vsak teden boste prav tako dobili podporno gradivo, ki vam bo v oporo pri Prosecu prisotnosti.

Individualni pogovor/coaching 60 min (v živo ali po spletu) za teme, ki jih ne želiš deliti v skupini oz. korake, ki jih težje narediš sama, lahko pa jih skupaj narediva mnogo hitreje in lahkotneje.

“SOS telefon” vsak dan od ponedeljka do petka med 18h in 20h, če nastopi krizni trenutek, ko se srečaš z ranljivimi deli znotraj sebe.

360 €

PRIJAVA V SKUPINSKI PROGRAM

PROGRAM POMLAD 2021

Program vsebuje:

Skupna potovanja skozi Proces prisotnosti,  so se vedno izkazala za izjemno bogata, uspešna in globoka. Vedno znova ob tem poglabljamo svoja spoznanja, opazimo izjemne učinke na svoje življenje in ga počasi polno integriramo v svoj vsakdan.

Vsak teden boste prejeli sporočilo “Zavestnega odziva za naslednjih sedem dni« o katerem se bomo pogovorili ter izmenjali svoje poglede in izkušnje.

Vsak teden boste prav tako dobili podporno gradivo, ki vam bo v oporo pri Prosecu prisotnosti.

Individualni pogovor/coaching 60 min (v živo ali po spletu) za teme, ki jih ne želiš deliti v skupini oz. korake, ki jih težje narediš sama, lahko pa jih skupaj narediva mnogo hitreje in lahkotneje.

“SOS telefon” vsak dan od ponedeljka do petka med 18h in 20h, če nastopi krizni trenutek, ko se srečaš z ranljivimi deli znotraj sebe.

360 €

PRIJAVA V SKUPINSKI PROGRAM